Krioterápia

Hidegterápia

A hidegterápia vagy krioterápia egy innovatív kezelési módszer, mely mind az egészségügy, mind pedig a kozmetikai ipar területén alkalmazható.

A hűtési folyamathoz használt nitrogén – mely az általunk belélegzett levegő 78%-a –   az emberi szervezetre teljesen veszélytelen.

Az emberi szervezet a hideg-meleg hőhatásnak kitéve jobban immunizálja önmagát. Sport és reumatikus fájdalmak kezelésére használják a speciálisan kifejlesztett krioszaunát igen meggyőző eredménnyel. A hidegterápia természetes módon aktiválja a szervezet keringését, saját belső gyógyító folyamatait.  A krioszauna megoldást nyújt egy egészségesebb életre ebben a rohanó, stresszes világban.

 

A hidegterápia biológiája

A 70-es években Dr. Toshima Yamauchi volt az első, aki a teljes testes hidegterápiával próbálkozatott a reumatikus gyulladás okozta fájdalom csökkentésére. A kezelések azonban nem csak az ízületekre voltak kedvező hatással, hanem a teljes testen érezhető volt az intenzív hideg gyógyító, regeneráló hatása.

A teljes testes hidegterápia az emberi test extrém alacsony -110 °C és -180 °C, rövid ideig tartó lehűtésén alapul. A cél olyan fiziológiai válasz elérése az extrém hideg által, mely felgyorsítja az anyagcserét és szervezet öngyógyító folyamait.

 

Hogyan működik a hidegterápia?

 

(1) Belépés a krioszaunába. Belépve a krioszaunába a hideg nitrogén és levegő keveréke aktiválja a bőr hidegreceptorait. Ez elektromos impulzusokat küld az agy felé, a központi idegrendszer veszélyhelyzeti állapotba kerül. Ez olyan komplex folyamatokat indít be melynek célja a test védelme az extrém hideg ellen.

(2) Erek összehúzódás. A központi idegrendszer jelet küld a vérkeringési rendszernek és az izmoknak mely az izmok összehúzódását és a vérerek szűkülését okozza. Ez felgyorsítja a vérkeringést ezzel együtt a vér és a tápanyagellátás a perifériális testrészektől a központi testrészekre koncentrálódik.

(3) Salaktalanítás és vérdúsulás. A test elegendő és gyors tápanyagellátása érdekében a vér a vörösvértestekkel, oxigénnel, kollagénnel és más esszenciális anyagokkal dúsul fel. Az anyagcsere folyamat során keletkező anyagok, toxinok lebomlása felgyorsul.

(4) Értágulás. A krioszaunát elhagyva a hőreceptorok érzékelik, hogy a test normál körülmények közé került, az erek ismét kitágulnak és a feldúsult vér visszatér a perifériális testrészekbe. A feldúsult vér által közvetített tápanyagok felszívódnak az izmokban, szövetekben, csontokban és a bőrben.

 

Cryotherapy, word cloud concept 6

A kezelési eljárás

Az ügyfél meleg, természetes anyagból készült zokniban és alsóneműben lép a krioszaunába. A kezelő felemeli a padlót úgy, hogy az ügyfél vállai a kabin felső pereméhez illeszkedjenek. A kabin megtelik nitrogén és levegő keverékével.

Mivel a szélsőségesen alacsony hőmérsékletű levegőkeverékben gyakorlatilag nincs jelen vízpára, a kezelés kellemesnek tűnik, nem úgy, mint a hideg vízben való fürdés. A kezelő a kezelés során a kabin mellett marad, figyelemmel kísérve az ügyfél állapotát. A kezelés 1–3 percet vesz igénybe, és szükség esetén bármikor leállítható. Az ajtó belülről is könnyen nyitható.

A kezelés végén a kabin automatikusan leereszkedik, és az ügyfél elhagyhatja a krioszaunát.

A krioterápia pozitív hatásai

A krioterápia serkenti az immunrendszert és regenerációs folyamatokat indít el a testben. Használata általánosan elterjedt a modern sportgyógyászatban. A krioterápia a sérülések utáni felépülést is gyorsítja. 

A szépség- és kozmetikai iparban a krioterápiás kezeléseket a vérkeringés serkentésére, a bőr megfiatalítására, valamint az öregedés elleni terápiára és a toxinok testből való eltávolítására használják. A kezelést követően a szervezet több száz kalóriát használ fel így ez nagyszerűen kiegészíti a fogyókúra egyéb elemeit. Az orvostudományban a krioterápia kezelések a betegség vagy sebészeti beavatkozás utáni felépülésnél, bőrbetegségek gyógyításánál és az általános jólét fokozásánál segítenek.

Ellenjavallatok:

  • infarktus, agyérgörcs
  • nagyon magas vérnyomás
  • daganatos betegségek
  • tuberkulózis vagy más tüdőt érintő betegség
  • hideg intolerancia
  • terhesség
  • 10 évnél fiatalabb kor
  • kezeletlen szív-érrendszeri betegség

Keresés

Kapcsolat

Budapest, Hungary

+36 30 951 2639

info@cryomedhungary.hu

https://cryomedhungary.hu/